A recept nem különleges, inkább csak finom, ropogós. A szokásos hétvégi baráti összezördülésre egy kis rágcsálnivaló. Mert ugye jó az, ha van mit majszolni témázgatás közben.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 kk sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 narancs
  • 1 rúd vanília v. vaníliás cukor

(Ha egészségesebb kekszet szeretnél, használj tönkölylisztet,  barnacukrot, vagy nyírfacukrot.)

A liszthez keverd hozzá a sütőport és a cukrot, add hozzá a tojást, a kikapart vanília magokat, a narancs lereszelt héját és egy fél narancs levét. Morzsold össze a hideg vajjal és keverd egyneművé. Még jobb, ha az egészet robotgépben kevered össze.

A tésztát pihentesd hűtőben, addig készítsd elő a tepsit, melegitsd be a sütőt és vedd elő a gyúrótáblát.

Nyújtsd ki kb fél centisre a tésztát és szaggasd ki. Az aljára hints egy kevés lisztet mert ragadós.

Süsd 180 fokon 10-15 percig. Ha már egy kis színt kapott, elkészült.