Ha éppen nincs időm vagy kedvem a hosszas gyúráshoz, kelesztéshez akkor ezt a kenyeret dobom össze pillanatok alatt. Sütéssel együtt egy órán belül már az asztalon illatozik és bár nem vetekszik a hagyományos fehér kenyérrel, mi ezt is nagyon szeretjük.

Most egy kicsit felturbósítottam, azaz került a tésztába rozsliszt,  pirított tökmag és bacon szalonna is.

Hozzávalók:

  • 450 gr fehér liszt ( most 300 gr fehér liszt és 150 gr rozsliszt)
  • 400 ml író (én kefírt szoktam használni)
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • tökmag
  • 2-3 szelet vékony bacon

A tökmagot és a szalonnát külön – külön megpirítom és hozzáadom a többi alapanyaghoz. Összegyúrom, de nem dagasztom és formára igazítom. A tetejére még szórok tökmagot és napraforgómagot, majd körülbelül 45 percet sütöm 180 fokon.