Ha éppen nincs időm vagy kedvem a hosszas gyúráshoz, kelesztéshez akkor ezt a kenyeret dobom össze pillanatok alatt. Sütéssel együtt egy órán belül már az asztalon illatozik és bár nem vetekszik a hagyományos fehér kenyérrel, mi ezt is nagyon szeretjük.
Most egy kicsit felturbósítottam, azaz került a tésztába rozsliszt, pirított tökmag és bacon szalonna is.
Hozzávalók:
- 450 gr fehér liszt ( most 300 gr fehér liszt és 150 gr rozsliszt)
- 400 ml író (én kefírt szoktam használni)
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 1 kk szódabikarbóna
- tökmag
- 2-3 szelet vékony bacon
A tökmagot és a szalonnát külön – külön megpirítom és hozzáadom a többi alapanyaghoz. Összegyúrom, de nem dagasztom és formára igazítom. A tetejére még szórok tökmagot és napraforgómagot, majd körülbelül 45 percet sütöm 180 fokon.
Moncsi said:
Ez hasonlít ahhoz a recepthez, amit Hugh használt a River Cottage-os sorozatban! Tényleg szuper, és hamar kész van! =)
Anci falatkái said:
Igen, tulajdonképpen az a recept egy kis változtatással. Nekem az egyik kedvenc kenyerem jól megkenve vajjal. :)