Emberem unszolására ma ez volt a vasárnapi ebéd. :)

A hamburger zsemle egyszerűen zseniális, Limara receptje alapján gyártottam, fele mennyiségből, tönkölyliszttel. 4 db lett belőle, de az eredeti mennyiséget írom le, ami 9 darabra szól.

Hozzávalók:

  • 2 dl langyos tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 tk. só
  • 40 g olaj
  • 1 tojás
  • 100 g joghurt
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • + 1 tojás a kenéshez

A hozzávalókat az élesztő felfuttatása után alaposan összegyúrom és duplájára kelesztem. Miután megkelt négy részre osztom, megformázom és még fél órát hagyom kelni. Sütés előtt tojással lekenem a tetejét, majd előmelegített sütőbe tolom és kb. 18 percig sütöm.

A húspogácsákhoz a legjobb a darált marhahús, amit egy kevés sóval, borssal, tojással és egy kis szójaszósszal összekeverek és grillsütőn megsütöm.

Ami még került bele: a zsemle aljára magos mustár, majd jégsaláta, uborka, paradicsom, újhagyma, cheddar – és trappista sajt és a tetejére  BBQ szósz.

Reklámok