Olyan borongós, ködös az idő odakint, gondoltam feldobom a délutánt egy vitamindús, illatos finomsággal. Amúgy is szeretem, ha a sütemény illata belengi a lakást, főleg ha az  fahéj, vanília, sült alma illata.

A recept teljesen egyszerű, bevallom a tészta tető ötlete csak keksz sütés közben jött, de nem rontotta el.  Picit magába szívta az édes, fahéjas almalevet, igazán finom lett tőle.

Hozzávalók:

  • személyenként egy nagyobb alma
  • méz vagy barnacukor
  • fahéj
  • a töltelékhez: dió, mazsola, áfonya, aszalt gyümölcsök – amit szeretsz
Vágd le az alma tetejét és kb. 1 centis peremet hagyva kapard ki a belsejét. A kiszedett almát vágd apró kockára, locsold meg egy kevés citromlével és add hozzá a mézet, vagy cukrot, a fahéjat és a mazsolát, áfonyát, diót.
A tölteléket kanalazd vissza az almába és az elkészített tésztát tedd a tetejére. (De ha nincs kedved tésztát gyúrni visszateheted rá a levágott alma tetejét is.)

A tésztához használhatsz linzertésztát, vagy egyéb vajas tésztát. Én  a narancsos-vaníliás keksz tésztáját tettem rá.

200 fokon süsd addig, amig megráncosodik a bőre a keksz pedig szépen megsül a tetején. Körülbelül 25 perc.

Almatöltelék helyett elkészítheted túróval is.

Reklámok