Az egyik legegyszerűbb sütemény, feltéve, ha nem te magad készíted hozzá a réteslapokat. Én inkább készen vásárolom és mindig tartok itthon belőle néhányat.
A kedvencünk az almás rétes, amibe nem reszelve, hanem kockára vágva teszem az almát, miután alaposan megszórtam fahéjjal és egy-két kanál barnacukorral kevertem össze.
A ráncos almánk elfogyott, így a másik kedvencemet a túrósat készítettem el, némi gyümölccsel kiegészítve.
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap (6 db)
- fél kg túró
- egy bögre áfonya – én fagyasztottat használtam kiolvasztva, lecsöpögtetve
- egy bögre ananász kockára vágva
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 2 púpozott evőkanál gríz
- ízlés szerint 2-3 kanál cukor vagy édesítő
- kevés olaj a kenéshez
A túrót keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a grízzel és a három tojással. Vedd ketté és az egyikhez keverd hozzá az áfonyát, a másokhoz az ananászt.
A réteslapokat helyezd egy benedvesített konyharuhára és egyenként kend be vékonyan olajjal. Egy réteshez három lapot használj. Kanalazd rá a tölteléket és óvatosan, a konyharuha segítségével tekerd fel.
Helyezd sütőpapíros tepsire, a két végét nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék és süsd 180 fokon kb 25 percig. Ha a teteje egy kis színt kapott, készen vagy.
(A Lidl-ben nagyon jó réteslapot lehet kapni, amit nem összehajtva, hanem feltekerve árulnak, így sokkal jobb használni.)