Egy nagyon egyszerű, de eszméletlenül finom desszert. Narancs, fahéj, mascarpone és egy kis alkohol, hogy felmelegítsen. :)

Hozzávalók két személyre

  • 2 narancs
  • 125 ml tejszín
  • 1 dl mascarpone
  • ízlés szerint édesítő vagy cukor
  • 1 vaníliarúd magja vagy vaníliás cukor
  • 2 csipet fahéj
  • 2 kanál narancslikőr (ha felnőtteknek készül)

Most meg alaposan a két narancsot és vágd le kétharmad magasságban a tetejét. Egy éles késsel szedd ki óvatosan a belsejét. A narancsgerezdeket szabadítsd ki a fehér héjból és kockázd fel. Szükséged lesz a narancs levére is, ezért fontos, hogy  tál felett dolgozz. Mérj ki a narancsléből 1 dl-t és keverd össze a fahéjjal.

A tejszínt verd keményre, forgasd bele a mascarponét, a cukrot, a vaníliát, a narancsgerezdeket és a fahéjas narancslevet majd öntsd hozzá a likőrt is.  A krémet kanalazd vissza a narancsba és szórd meg a tetejét fahéjjal.

Ha szereted az étcsokit reszelj a tetejére egy gondolatnyit.