Egy nagyon egyszerű, de eszméletlenül finom desszert. Narancs, fahéj, mascarpone és egy kis alkohol, hogy felmelegítsen. :)
Hozzávalók két személyre
- 2 narancs
- 125 ml tejszín
- 1 dl mascarpone
- ízlés szerint édesítő vagy cukor
- 1 vaníliarúd magja vagy vaníliás cukor
- 2 csipet fahéj
- 2 kanál narancslikőr (ha felnőtteknek készül)
Most meg alaposan a két narancsot és vágd le kétharmad magasságban a tetejét. Egy éles késsel szedd ki óvatosan a belsejét. A narancsgerezdeket szabadítsd ki a fehér héjból és kockázd fel. Szükséged lesz a narancs levére is, ezért fontos, hogy tál felett dolgozz. Mérj ki a narancsléből 1 dl-t és keverd össze a fahéjjal.
A tejszínt verd keményre, forgasd bele a mascarponét, a cukrot, a vaníliát, a narancsgerezdeket és a fahéjas narancslevet majd öntsd hozzá a likőrt is. A krémet kanalazd vissza a narancsba és szórd meg a tetejét fahéjjal.
Ha szereted az étcsokit reszelj a tetejére egy gondolatnyit.