Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg hideg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 zacskó sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

A hozzávalókból tésztát gyúrunk majd hűtőszekrényben hagyjuk 1-2 órát pihenni. Ezután kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Ha nagyon ragadna, akkor érdemes egy kevés porcukorral megszórni a deszkát és a nyújtófát is.  Kiszaggatjuk, ügyelve arra, hogy egyenlő darab legyen a teli és a lyukas köröcske, majd néhány perc alatt kisütjük.

Miután kihűlt, megtöltjük házi baracklekvárral,  és meghintjük porcukorral.

Az eredeti receptet az Andi konyháján találod.