- 60 dkg liszt
- 40 dkg hideg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1,5 zacskó sütőpor
- 2 tojás sárgája
- csipet só
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
A hozzávalókból tésztát gyúrunk majd hűtőszekrényben hagyjuk 1-2 órát pihenni. Ezután kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk. Ha nagyon ragadna, akkor érdemes egy kevés porcukorral megszórni a deszkát és a nyújtófát is. Kiszaggatjuk, ügyelve arra, hogy egyenlő darab legyen a teli és a lyukas köröcske, majd néhány perc alatt kisütjük.
Miután kihűlt, megtöltjük házi baracklekvárral, és meghintjük porcukorral.
Az eredeti receptet az Andi konyháján találod.
Zúr said:
Milyen linzer?
Mézeskalács said:
Hű, de régen ettem linzert, pedig eszméletlenül szeretem. Viszont ez az a sütemény ami tényleg csak házi lekvárral az igazi. Azt hiszem kénytelen leszek vele várni a barackszezonig:(
Anci falatkái said:
Hát nincs a kamra legbelső zugában egy elfelejtett, árva baracklekvár? :) Képzeld, amióta megsütöttem anyáék folyton ezt kérik Tőlem, nem győzöm sütni. :)