Hozzávalók:

  • 1 csirkemell
  • 10 dkg reszelt sajt
  • néhány aszalt paradicsom
  • fekete olajbogyó
  • két szál sárgarépa
  • egy pritaminpaprika
  • só, bors, szárított bazsalikom
A húst néhány órára, vagy egy egész éjszakára áztasd fokhagymás tejbe. A bepácolt csirkemellet vágd ketté és az így kapott húst hosszanti irányba vágd be és terítsd szét. Klopfold meg kissé, hints rá egy kevés sót, borsot és bazsalikomot. A paradicsomot vágd vékony szeletekre, halmozd a húsra és tegyél közé néhány fekete olajobotyót is. Szorosan tekerd fel és rögzítsd hústűvel.
Helyezd a húst egy sütőtálba, önts rá egy keveset a megmaradt tejből és szórd meg bőven reszelt sajttal. Süsd szép pirosra.
Amig a hús sül, hámozd meg a sárgarépát és zöldséghámozóval vágj belőle vékony szeleteket. Szeleteld fel a paprikát is vékony csíkokra.
A serpenyőbe tégy egy darab vajat, egy kanál olajat és süsd meg benne a répát és a paprikát.
A megsült húst pihentesd egy kicsit szeletelés előtt, majd tálald a sült zöldségekkel.

Advertisements