A bárányhúst egy centis távolságokban beirdaljuk, majd sóval és durvára őrölt színes borssal alaposan bedörzsöljük. A  nyílásokba felaprított fokhagymát és friss rozmaring leveleket teszünk, majd a combot meglocsoljuk olívaolajjal és egy fél citrom levével.  Néhány órára, vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük és lefedve pácoljuk.

A bepácolt báránycombot tepsibe tesszük és fóliával lefedjük vagy sütőpapírba csomagoljuk. 200 fokos sütőben két órát sütjük, majd levesszük a fóliát, a húst még megöntözzük egy kevés fehérborral és kb. 45 perc alatt készre sütjük.

A joghurtos mentaszószhoz két cikk fokhagymát és néhány levél mentát nagyon apróra vágunk. 2 dl sűrű joghurtot fél dl olívaolajjal és egy negyed citrom levével elkeverünk és hozzátesszük a mentát és a fokhagymát. Megsózzuk, borsozzuk és hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

A kenyérsalátához összevágjuk a paradicsomot, az uborkát és a lila hagymát és alaposan összeforgatjuk. A bárány visszamaradt szaftjában megpirítjuk a kenyérszeleteket és a salátára tesszük. Fokhagymás olívaolajjal alaposan meglocsoljuk és  friss bazsalikommal, sóval, borssal fűszerezzük.

Reklámok