Néhány szikkadt mákos kalács és a roskadozó meggyfánk adta az ihletet e finomság elkészítéséhez.

Hozzávalók:

  • szikkadt kalács
  • tej
  • lágy vaj
  • tojás
  • vanília
  • cukor
  • meggy

A kalácsot felszeleteljük és kivajazott tepsibe tesszük. A  tejet összekeverjük a tojással, a vaníliás cukorral és a cukorral. Annyi levet kell kapjunk, hogy a kalács rendesen magába szívja és jó szaftos legyen tőle. Én 3 db kis kalácshoz két tojást, kb fél liter tejet, 10 dkg vajat, egy vanília rudat és egy kevés cukrot használtam. A kalácsra ráöntjük a levet és egy kenőecsettel a tetejét is alaposan bekenjük. A kimagozott meggyet rászórjuk és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük addig, amig a teteje szépen megpirul. Házi málnalekvárral kínáltam.

Reklámok