Hozzávalók a lazacpogácsához:

  • 150-200 gr. lazachús
  • egy nagyobb főtt burgonya
  • egy tojás
  • néhány szál kapor
  • 1 ek parmezán
  • liszt
Az összes hozzávalót robotgépbe tesszük és alaposan összekeverjük. Az így kapott lágy masszát egy kanál segítségével kevés lisztben és parmezánban megforgatjuk, kis pogácsát formázunk belőle és kisütjük olaj és vaj keverékében.
A petrezselymes krumplihoz az új krumplit megmossuk, kicsit megkaparjuk a héját, nagyobb cikkekre vágjuk és sós vízben feltesszük főni. Egy nagy csokor petrezselymet felaprítunk és olajban megpirítunk. A megfőtt krumplit leszűrjük, ráöntjük a petrezselymet és rádobunk egy darabka vajat. Ha szükséges még fűszerezzük sóval, borssal.
A fokhagymás mártogatóshoz egy tojásból majonézt készítünk, belereszelünk két cikk fokhagymát, hozzáöntünk egy dl natúr joghurtot, sózzuk, borsozzuk és tálalásig behűtjük.
Advertisements