A rövid hétvégére egy gyorsan elkészíthető, laktató finomság.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált hús
  • 3 doboz konzerv vörös bab (3×240 gr)
  • 2 doboz konzerv kukorica (2×285 gr)
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • fél liter sűrített paradicsom
  • só, bors
  • szójaszósz
  • fűszerpaprika
  • csili paprika

Az apró kockára vágott hagymát megpároljuk a fokhagymával és megszórjuk  fűszerpaprikával.  A darált húst a hagymához adjuk, megfűszerezzük, felöntjük fél dl vízzel és fedő alatt puhára pároljuk. Ezután fedő nélkül főzzük, amíg az összes lé elpárolog, majd felöntjük a paradicsomlével és néhány percig főzzük. A lecsöpögtetett és átmosott babot és a kukoricát hozzáadjuk a húshoz és alaposan átkeverjük, készre főzzük.

Reklámok