A tegnap készült csokis szuflém után megmaradt a kiolvasztott eper fele és egy kis étcsokoládé . Ezek kombinációjából szerettem volna vmi finomat készíteni, így a húgommal nekiestünk könyveknek, gasztroblogoknak milyen nyalánkság is lenne az ínyünkre. Ami tetszett volna, ahhoz nem volt itthon minden hozzávaló, boltba pedig végképp nem volt kedvem menni. Főleg nem pizsamában. Lehet, hogy délután három órakor már nem ártana átöltözni, de lassan úgy is itt az este. Max. egy másik pizsuba. :)

Így született meg tehát ez a vajas, citromos, áfonyás muffin. Először az epret vetettük el és egy kakaós, csokis muffin mellett döntöttünk. Kikészítettem minden hozzávalót, majd rápillantottam a narancsokra … hm, jó lenne bele  egy kis narancs is, arról pedig a citromokra esett a tekintetem, majd a vajra és egyből éreztem a sült, citromos -vajas muffin illatát. Az áfonya már csak a végén került elő, ott lapult a  fűszeres dobozban a sütőpor mellett. Gondoltam nem ronthatja el az ízét, így néhány szemet abból is elővettem. Azért, hogy mégis használjunk vmit a kiinduló hozzávalókból, egy cikk csokit ráreszeltem a muffinok tetejére.

A többi csokit és az epret pedig majd egy másik alkalommal, egy másik desszerthez.


Hozzávalók:

  • 175 gr liszt
  • 100 gr cukor
  • 50 gr vaj
  • 1,5 dl tej ( a fele kefir volt)
  • 1 vanília rúd magja (vagy vaníliás cukor)
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • néhány szem áfonya
  • 1 cikk csokoládé

Az egyik tálba kimértem a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, valamint a reszelt citromhéjat. A másik tálba beleütöttem a tojást, hozzáöntöttem a kefires tejet, (lehet használni joghurtot is, vagy csak tejet, de nekem most így volt itthon). Végül beletettem a puha vajat és jól elkevertem. A nedves hozzávalókat hozzáöntöttem a szárazhoz és összekevertem.

12 db-os muffin formába adagoltam, kb a harmadáig kell érjen a massza, belepotyogtattam az áfonya szemeket és a tetejére reszeltem egy cikk étcsokit.

Nagyon könnyű, puha a tésztája, az illata pedig egyszerűen csodálatos.

A férjem szerint tehettem volna bele TÖBB meggyet is. :))))

Reklámok