A hétfői szabi nap megkoronázásaként készült ez a finomság, mert mindketten szeretjük. Egyszerűségében tökéletes.

Hozzávalók:

  • 1 csomag tisztított fagyasztott rák
  • brokkoli
  • tészta
  • vaj és olaj
  • 1 fej fokhagyma
  • citrom

A rózsáira szedett brokkolit megpárolom, a tésztát kifőzöm.

A rákot kiolvasztom, átmosom,  ráfacsarok egy citromot és negyed órát hagyom benne pácolódni. Egy serpenyőben vajat és olajat hevítek és egy egész fej fokhagymát belereszelek. Átkeverem és beleteszem a lecsöpögtetett rákokat. Sózom, borsozom és mindkét oldalát pirítom pár percig, majd kiszedem és 1 dl tejszínnel felöntöm a visszamaradt lesült fokhagymás  vajat. Megvárom amíg teljesen feljön a lepirult rész majd beleszedem a lecsöpögtetett tésztát. Megfűszerezem és összekeverem a brokkolival. Tálaláskor egy darabka vajat teszek a forró tésztára és facsarok rá egy gondolatnyi citromot is.

Advertisements