Egy hagyományos, hétvégi ebédhez való recept, amit anya gyakran készített nekünk. Én pontosan úgy készítem, ahogyan Ő szokta. A vajtól  puha, zaftos lesz a hús, még hidegen is nagyon finom. Krumplipürével és céklával, savanyúsággal tálaljuk.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 4 db szikkadt zsemle vagy kenyér
  • 2 tojás
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, piros paprika

A vöröshagymát apró kockára vágom és kevés olajban üvegesre párolom. Hozzáteszem a felaprított petrezselyemzöldet, tovább pirítom majd egy csipetnyi pirospaprikával megszórom. A zsemlét vízbe áztatom, megvárom amíg megszívja magát, majd kifacsarom és egy tálba teszem. Hozzáöntöm a hagymás petrezselymet, a tojást, majd  sóval, borssal fűszerezem. Jól összekeverem, hogy teljesen homogén legyen a massza. Ha túl híg lenne, akkor teszek hozzá még kenyeret vagy 1-2 kanál lisztet.

A csirkecombokat  megmosom és egy kanál segítségével fellazítom a bőrt a húson. Vajjal alaposan megkenem és beletöltöm a tölteléket. 6 db csirkecombhoz elég ez a töltelék.

A combokat sütőpapírra teszem, megsózom, borsozom és néhány vajdarabkát teszek a tetejére. Mehet a sütőbe pirulásig. Néhányszor meglocsolom a tepsi alján összegyűlt vajjal, hogy ne száradjon ki a teteje. A sütés végén megszórom majorannával és még pár percre visszateszem a sütőbe.

A tepsibe maradt sült vajat a krumplipüréhez szoktuk önteni és jól kikeverjük. Ha a töltelék több, mint amit a húsba tudok tenni, akkor kis halmocskákat teszek belőle a hús mellé és együtt megsütöm.

Reklámok