Férfiembernek való tömény KAJA, Jamie Olivertől koppintva, de mégis kicsit másként.

Hozzávalók:

  • 1 kg ragunak való marhahús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • vaj és olaj
  • 1 cs. leveles tészta
  • 1 ü. Guinness sör
  • durvára őrölt színes bors
  • 1 tojás

  1. Egy nagy méretű edénybe olvaszd fel a vajat és önts hozzá egy kevés olajat is.
  2. Tedd bele a kockára vágott hagymát és párold meg.
  3. Tedd hozzá a karikára vágott sárgarépát és a felszeletelt fokhagymát.
  4. Keverd össze, sózd és borsozd meg.
  5. Jöhet a kockára vágott marhahús. Alaposan keverd össze és pirítsd nagy lángon pár percig.
  6. Öntsd fel a sörrel, majd annyi vízzel, amennyi ellepi.
  7. Tedd rá a fedőt és főzd teljesen puhára és sűrűre a ragut. (Időnként keverd meg és pótold a vizet.)

További lépések:

  1. Melegítsd elő a sütőt.
  2. A leveles tésztát vágd félbe és lisztezett deszkán nyújtsd ki.
  3. Vajazd ki a sütőtálat és tedd bele a tésztát. A tészta széle lógjon túl a tál oldalán.
  4. Öntsd bele a marharagut és terítsd szét egyenletesen.
  5. A tészta szélét kend be a felvert tojással.
  6. A tészta másik részét is nyújtsd ki, helyezd a ragura.
  7. Az alsó tésztát hajtsd rá és nyomkodd le a széleket.
  8. Kend be az egészet tojással.
  9. Süsd addig, amíg a tészta szép piros lesz.
  10. Tálald sörrel.
  11. Fogadd a bókot, hogy Te vagy a legjobb feleség. :)

Leszámítva, hogy időigényes nincs vele túl sok teendő. Én már előző nap elkészítettem a  ragut így másnap csak a sütőbe kellett tenni és egy óra múlva már az asztalon illatozott. Ha marad egy kis tésztád, felhasználhatod díszítéshez a tetejére.

Advertisements