Ez a könnyű desszert a favorit most nálunk, egyszerűen megunhatatlan. Karácsonyt idéző ízekkel.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 alma
  • fél narancs leve
  • 1 vanília rúd
  • 4-5 db csokis keksz

A cukor nem véletlenül maradt ki a felsorolásból, szerintem nem szükséges beletenni. Először az almát készítem el: kockára vágom  és fahéjjal ízesített vízben néhány percet főzöm. Nem szabad szétfőzni, maradjon ropogós. Hagyom kihűlni.  A vanília rudat kettévágom, kikaparom a belsejét és beleteszem a tejszínbe. A narancsot elfelezem és az egyik felét belefacsarom a tejszínbe, majd az egészet felverem.


A poharak aljába teszek a narancsos tejszínből,  rátördelek két-két kekszet, erre szedek az almából, majd ismét tejszín, keksz, alma. Tejszínnel zárom a rétegezést és egy csipetnyi fahéjat szórok a tetejére.

Advertisements