Gyors vacsora hétköznapokra. Az alábbi recept lehet a példája annak, hogy kevés hozzávalóból, rövid idő alatt is laktató ételt varázsolhatunk az asztalra.

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • egy nagyobb pulykamáj
  • 2-3  alma
  • fél kiló burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej

A pulykamellet  egy nejlon zacskó alatt tenyérnyi nagyságúra klopfolom, megsózom és durvára őrölt színes borssal megszórom.  A májat alaposan megtisztítom, többször váltott vízben megmosom és kb. 1 centis kockára darabolom. Az almát kettévágom, kimagozom és a májjal megegyező méretűre kockázom.

A kiklopfolt pulykamellet egymás mellé terítem és a felső végükbe egyenlő arányban teszek az almából és a májból.  Ezután szorosan feltekerem és egy kisebb tepsibe egymás mellé sorakoztatom úgy, hogy szorosan álljanak. A tepsiben maradt üres részeket nagyobb cikkekre vágott almával töltöm ki.  Olívaolajjal meglocsolgatom és meleg sütőbe téve pirosra sütöm.

A burgonyát  megmosom és héjában, sós vízben felteszem főni. Ha megfőtt,  egy kicsit hagyom hűlni, majd megpucolom és villával nagyobb darabokra töröm. Az elkészült hús mellől kiszedem az almacikkeket, villával pürésítem és a krumplihoz keverem. Ezt követi egy darabka vaj, egy deci forró tej, majd újra átkeverem. Ha szükséges szórok még rá egy kevés sót, borsot és reszelek bele  szerecsendiót.

A megsült pulykamellet pihentetem egy keveset, majd felszeletelem, és az almás krumplipürével tálalom.

Reklámok