bukta2

Hozzávalók:

  • fél kg fehér tönkölyliszt
  • 2,5 dl tej
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • fél kocka élesztő
  • 1 tojás
  • 2 kanál méz
  • vanília
  • csipet só

Hagyományos kelt tésztát készítek: az átszitált liszt közepébe belemorzsolom az élesztőt, rácsorgatok egy kiskanál mézet, majd ráöntöm a meglangyosított tejet. Miután az élesztő felfutott hozzáadom a többi hozzávalót is, majd alaposan átgyúrom, dagasztom és letakarva duplájára kelesztem.

A megkelt tésztát vékonyra kinyújtom és 12 egyenlő részre osztom.A kis téglalapok közepére ráteszem a tölteléket (hat szilvalekváros, hat pedig túrókrémes), szorosan feltekerem és tepsibe helyezem úgy, hogy egy kis hely legyen közöttük. Még fél órát kelesztem, majd hideg sütőbe téve körülbelül 35 percet sütöm közepes hőfokon.

Túrótöltelék: 25 dkg áttört túró, édesítő, 1 citrom reszelt héja, 2 kiskanál tejföl, vanília kivonat.

A receptet nem túl hosszas keresgélés után okostojás oldalán találtam és csak egy picit változtattam rajta, de igy is nagyon nagyon finom lett.

Advertisements