Sok jót hallottam a hajdináról, így egy bioboltos vásárlás alkalmával egy csomag hajdinaliszt is a kosaramba landolt. Aztán vagy feledésbe merült, vagy tartottam tőle, hogy nem lesz finom a belőle készült palacsinta, így olyan sokáig vártam vele, hogy a napokban lejárt a liszt szavatossága. Gyorsan bekevertem hát egy palacsinta tésztát, és az első kóstolás után rájöttem, hogy mekkora hiba volt mostanáig várni.
Hozzávalók:
- 15 dkg hajdinaliszt
- 1 db tojás
- csipet só
- csipet sütőpor
- 1 dl tej
- 1,5 dl víz
A hozzávalókat alaposan összekevertem, és kevés olajon kisütöttem. Ebből a mennyiségből 7 db palacsinta lett. A körtepüréhez kockára vágtam a gyümölcsöt, robotgépben egy kanálnyi vízzel, fél citrom levével és egy kevés fahéjjal pürésítettem.
saci said:
hami-hami! remélem legközelebb én is megkóstolhatom! minden nap megnézem a képét
Anci falatkái said:
….. esetleg egy saját készítésű, Sacikám? :)
saci said:
a tiéd sokkal jobb, és biztos, hogy ehető lesz……..