hajdinapali2

Sok jót hallottam a hajdináról, így egy bioboltos vásárlás alkalmával egy csomag hajdinaliszt is a kosaramba landolt. Aztán vagy feledésbe merült, vagy tartottam tőle, hogy nem lesz finom a belőle készült palacsinta, így olyan sokáig vártam vele, hogy a napokban lejárt a liszt szavatossága. Gyorsan bekevertem hát egy palacsinta tésztát, és az első kóstolás után rájöttem, hogy mekkora hiba volt mostanáig várni.

Hozzávalók:

  • 15 dkg hajdinaliszt
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • csipet sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl víz

A hozzávalókat alaposan összekevertem, és kevés olajon kisütöttem. Ebből a mennyiségből 7 db palacsinta lett. A körtepüréhez kockára vágtam a gyümölcsöt, robotgépben egy kanálnyi vízzel, fél citrom levével és egy kevés fahéjjal pürésítettem.

Reklámok