0725 020_2

Hozzávalók:

  • 2 kicsi csirkemellfilé
  • 1 nagy fej karfiol
  • 5 dl tej
  • 2 kanál liszt
  • vaj
  • sajt
  • fűszerek

A karfiolt rózsáira szedem, alaposan megmosom és egy kevés natúr vegamixszel, sóval ízesített vízben roppanósra főzöm.  Amíg a karfiol fő a csirkemelleket vékony szeletekre vágom,  finoman kiklopfolom, majd sózás, borsozás után egy kevés olajban mindkét oldalát elősütöm.

Elkészítem a besamelmártást: egy púpozott evőkanálnyi vajat felolvasztok, rászórom a lisztet, majd apránként hozzáöntöm a tejet és sűrűsödésig folyamatosan keverem. Ha esetleg nem sűrűsödne be teljesen, lehet hozzátenni egy kevés tejjel elkevert étkezési keményítőt is. Az elkészült mártást reszelt szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezem.

Egy hőálló tálba beleteszem a kisütött husikat, rózsáival felfele rászedem a karfiolokat, majd a tetejére öntöm a mártást ügyelve arra, hogy mindenhová jusson belőle. Alaposan megszórom reszelt sajttal, és aranybarnára sütöm.

Szombaton köret nélkül ettünk, vasárnap pedig a férjem kívánságára tejjel, vajjal, szerecsendióval alaposan kikavart krumplipürével és tejfölös uborkasalátával.

0725 015_2

Advertisements