gnocchi2gnocchi4

Már megint gnocchi… Szeretjük. Tudom, tudom, a saját készítésű lenne az igazi, hát majd eljön annak is az ideje. :) Egyelőre marad a bolti, az én feladatom pedig, hogy egy kis fantáziával változatossá tegyem ezeket a kis dagi nudlikat. Az első képen fetás, petrezselymes, a másodikon rukkolával megbolondítva.

A gnocchit sós, forrásban lévő vízbe öntöm, és megfőzöm. Egy kevés olajon megfonnyasztom a felkarikázott póréhagymát, melléteszem a kockára vágott bacont, és megpirítom. Az első verziónál aprított petrezselymet teszek a szalonnához, a másiknál két nagy marék rukkolát. Átforgatom, és egy kicsit megfonnyasztom, majd a megfőtt gnocchit rászedem a petrezselymes vagy rukkolás keverékre. A folytatásban mindkettőnél egyformán járok el, ráöntöm a 2 dl tejszínt, ráreszelem a sajtot ami vegyesen trapista és füstölt sajt. Egy picit mindig lepirítom, mert a megpirult nudlik lesznek a legfinomabb falatok. :) A rukkolásat megszórom egy kevés snidlinggel, a petrezselymesre fetasajtot kockázok és pár szem fekete olajbogyót teszek a tetejére.

Advertisements