toltottp_k

Hozzávalók:

  • 5 db paprika
  • fél kg pulykamell
  • 2 tojás
  • 3 marék zabpehely
  • 1 l sűrített paradicsom
  • édesítő
  • só, bors
  • bazsalikom

A húst megdarálom és összekeverem a tojással, a zabpehellyel, ízesítem sóval, borssal és pár levél aprított bazsalikommal. Amíg a zabpehely kissé megduzzad megmosom és kicsumázom a paprikákat. Egy lábasba beleöntöm a paradicsompürét, teszek hozzá kb. 2 dl vizet és egy kevés édesítőt. A paprikákba beletöltöm a húsmasszát, a maradékból pedig kis gombócokat formálok. Mindezt a paradicsomos lébe teszem és kb. fél órán keresztül lassú tűzön megfőzöm. Végül 2 evőkanál olivaolajon megfuttatott pirospaprikával berántom. Tálaláskor még pár szem főtt krumplit is teszek mellé.

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető és a kalóriatartalmát leszámitva nem sokban különbözik az eredetitől.

Reklámok