spenotosgnocchi2

Hozzávalók:

  • 1 csomag gnocchi
  • 4-5 nagy marék spenót
  • 1 póréhagyma
  • 2 vékonyka bacon
  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg füstölt sajt
  • fél csirkemell
  • fél bögre zabpehely
  • 1 tojás
  • csipet sütőpor

A gnocchinak egy nagy fazékban vizet melegítek, teszek bele sót, egy kevés olajat és ha forr a víz, beleöntöm a kis krumplinudlikat. Ezután robotgépbe rakom a felkockázott húst, pár darab bazsalikom levelet, a zabpelyhet, a tojást, a sütőport  majd sózom, borsozom,  és összeaprítom.  Egy kicsit állni hagyom, hogy a zabpehely jól megduzzadjon.

A póréhagymát vékony karikára vágom, a szalonnát felkockázom egy kevés olajon megpirítom majd rászedem a megfőtt, és leszűrt gnocchit. A spenótot alaposan, levelenként megmosom, a gnocchira teszem, és addig kavargatom, amíg összeesik. Ekkor ráöntöm a tejszínt, ráreszelem a sajtot, és sűrűsödésig kavargatom. Az sem árt neki, ha picit lepirul és kap egy finom kérget a nudli. Közben a husiról sem feledkezem meg, a gnocchi főzővizébe kis gombóccá formálva belerakosgatom és ha feljött a víz felszínére, még öt percet főzöm, majd abba az edénybe szedem, amiben a gnocchikat is készítettem. Öntök rá egy kevéske tejszínt és reszelt sajtot majd  a húsgolyókat is lepirítom, hogy ízletesebb legyen. Friss spenótlevelekkel tálaltam.

Gnocchit most először készitettem, de az biztos, hogy nem utoljára. Bár önmagában nem sok íze van, a mártást kiválóan magába szívja, és ezt most igazán izletesre, selymesre sikerült. Talán egyszer majd a házi készítésűt is bevállalom. :)

Reklámok