Egy igazi retro kaja, ami gyakran került az asztalunkra gyerekkoromban. Anya olajban sütötte ki, én inkább a sütőben készült, alakbarát verzióját kedvelem. De azért köztünk legyen szólva, az anyáé sokkal de sokkal finomabb volt. ;)

Hozzávalók két személyre:

  • 2 zsemle (vagy kifli, vagy ez is az is)
  • 30 dkg tehéntúró
  • 2 tojás
  • édesítő (vagy méz, esetleg cukor)
  • vaníliás cukor
  • mazsola
  • egy kevés tej

A bolti zsemlékben az a jó, hogy nem kell kiszedni a közepét. Mert nincs neki. :) Tehát miután kettévágtam, csupán annyi dolgom van vele, hogy az ujjammal kicsit lenyomkodom, majd  meglocsolom a vaníliával ízesített tejjel.

A túrót összekeverem a két tojássárgájával, az édesítővel, a vaníliával, a beáztatott mazsolával, hozzáadom a felvert tojásfehérjét, majd a masszát beletöltöm az előkészített zsemlékbe, kiflikbe. Forró sütőben kb. 20 percig sültek. Melegen is, hidegen is fincsi.

turoszsemle_k


Reklámok