Nagyon-nagyon sokáig nem ettem meg a májat, most pedig az egyik kedvenc ételem. Igaz csak így lecsósan elkészítve, vagy esetleg még a baconbe tekert változat jöhet.

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemáj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • fűszerpaprika
  • só, bors
  • majoránna

A hagymát felaprítom, egy kevés olajon üvegesre párolom majd hozzáadom a felkockázott paprikát, végül a paradicsomot. Ez a mennyiség egyébként nyáron lényegesen több, de most örülök, ha a paradicsom legalább színében hasonlít az igazira. A zöldségeket puhára párolom, hozzáteszek két kiskanál pirospaprikát, megsózom és megborsozom, majd beleteszem az alaposan megtisztított, megmosott májat, és felengedem egy kevés vízzel. Addig főzöm, amíg a víz elpárolog és csak a sűrű szaft marad, a máj egy picit lepirul és amikor esszük, szinte szétolvad a szánkban. Utólag még szórok rá egy kanál szárított majorannát, mert jó neki :). Csemegeuborkával és krumplipürével tálalom, amit jó alaposan kikevertem vajjal és tejjel, nomeg reszelt szerecsendióval, ami számomra elengedhetetlen a finom püréhez.

maj_k

Reklámok