Azóta, hogy először készítettem el az amerikai palacsintát, folyton variálok rajta vmit, hol édesen, hol sósan készítem el. A legjobban az tetszik benne, hogy teljes kiőrlésű lisztből, vagy zabkorpából, zabpehelylisztből is tökéletesen működik. Egy adagból általában 8 darab lesz, én hármat simán bevágok belőle reggelire, lelkiismeretfurdalás nélkül :)
Hozzávalók:
- 10 dkg zabpehelyliszt (vagy tk. liszt, esetleg sima)
- 2 tojás
- 3 kanál spenót (most fagyasztottból)
- 1 dl tej
- 1 kiskanál sütőpor
- császárszalonna
- póréhagyma
- só, bors
Lemértem a lisztet, hozzáadtam a két tojássárgáját, a spenótot, a sütőport, megfűszereztem, belekarikáztam a póréhagymát, egy csík császárszalonnát pici darabokra vágva, majd a tejjel elkevertem. A tojásfehérjét kemény habbá vertem, és belekevertem a masszába. A palacsinta sütőbe egy-egy szedőkanálnyi tésztát öntöttem, a kanál aljával ellapogattam, majd amikor megjelentek a kis buborékok a tetején, megfordítottam, és a másik oldalát is megsütöttem. Sült fetával, lilahagymával, paradicsommal lakmároztunk.
trinity said:
Az a helyzet, hogy ez nem is csúnya…Ha valaki szereti a spenótosat-mi pedig nagggyon szeretjük!
Mentettem a recepted, köszi!!!
Anci falatkái said:
Nincs mit :), talán még egy kis fokhagymás tejföllel is eltudom képzelni.