0328-010_k Hozzávalók:

  • 8 nagyobb csiperkegomba
  • 2 marék fagyasztott zöldborsó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 paprika
  • 4 db főtt tojás
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • barna rizs
  • vaj, olaj
  • 2 dl tejszín
  • só, bors, pirospaprika

Egy kevés olajon megpárolom a felaprított vöröshagymát, majd hozzáteszem a kockára vágott paprikát. Ezt is megfonnyasztom, sózom, borsozom, két kanál pirospaprikát rászórok, egy kicsit megpiritom, majd leveszem a tűzről. Megmosom és felszeletelem a gombafejeket,  hozzáadom a pörkölt alaphoz, majd felengedem annyi vízzel, amennyi ellepi, és puhára párolom. Félidőben beleteszem a zöldborsót, majd amikor ez is megpuhult, a karikára vágott főtt tojásokat, ezután felöntöm 2 dl tejszínnel és besűrítem. A rizst kifőztem, elkevertem egy darabka vajjal, és egy nagy  marék felaprított bazsalikommal és petrezselyemmel ízesítettem.

Advertisements