Pár napja trónolt már a hűtőben egy doboz csiperke gomba, és nem igazán volt ihletem, mit főzzek belőle. Gyanútlanul felkértem a húgomat gasztromúzsámnak, akitől kérdésemre, – vajon mit készítsek a gombákból? -, meglepő választ kaptam: KÍNAI CSIRKÉT! :)))) Igen, imádják, már postoltam a receptet, és azon a délutánon mézes csirkét kaptak vacsorára. A gombák pedig még két napot vártak arra, hogy a hosszas didergés után végre kabátkába öltöztessem őket és megmártózhassanak a forró, bugyogó olajban.
Hozzávalók:
- 1 doboz csiperkegomba
- maréknyi reszelt sajt
- 2 szelet bacon
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz
- olaj a sütéshez
- só, bors
A gombákat megmostam, kiszedtem a lábaikat, majd sóval, borssal fűszereztem. A reszelt sajtot az üregükbe töltöttem, majd egy kisebb szelet szalonnával lezártam a nyílásukat. Ezután lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgattam a fejeket és bő, forró olajban kisütöttem őket. Körethez már nem volt kedvem, így készítettem egy gyors mártogatóst: két cikk fokhagymát lereszeltem, kb. 1,5 dl tejföllel és egy kanálnyi majonézzel krémesre kevertem, sóval, borssal picit meghintettem, tálaltam.